Maatwerkondersteuning voor vroegtijdig schoolverlaters

Heb je in theorie de capaciteiten om jouw schoolloopbaan met minimaal een startkwalificatie af te sluiten, maar loop je vast op school om verschillende redenen zoals;

✓ Een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, ADD of ASS;

✓ Psychisch niet lekker in je vel zoals burn-out, depressie, (faal)angst;

✓ Traumatische gebeurtenissen meegemaakt;

✓ Thuis is er van alles gaande;

✓ Schulden;

✓ Criminaliteit in jouw directe omgeving.

ZMT geeft jou de mogelijkheid om binnen ons trainingshuis in een veilige omgeving te werken aan andere vaardigheden dan je op school krijgt om met bovenstaande moeilijkheden om te kunnen gaan.

Hoe werkt het?

Ieder traject is een maatwerktraject. Samen met jou wordt gekeken op welke gebieden je ondersteuning wilt;

✓ Andere onderwijsvorm binnen het trainingshuis en op maat voor jou of in de vorm van huiswerkbegeleiding als je nog wel naar school gaat;

✓ Verzuimcoaching hoe je weer een eerste stap richting school/werk kunt zetten;

✓ Onderzoek om te kijken welke opleiding/werkplek passend is bij jou;

✓ Hulp bij financiële problemen zoals het aanschaffen van boeken, ipad etc. ;

✓ Jobcoaching om een stageplek/werkplek te vinden en te behouden;

✓ MOVE YOURSELF, doen door bewegen om psychische belastbaarheid te vergroten;

Je kunt aangemeld worden door jouw mentor van school, een persoonlijk begeleider of een betrokken schoolmaatschappelijk wijkcoach. Samen met jou wordt er gekeken hoe vaak je komt en op welke momenten. Dit is afhankelijk van of je nog wel naar school gaat of al helemaal thuis bent komen te zitten.

Hoe gaat het verder?

Samen met jouw coach binnen het trainingshuis werk je stap voor stap. Er is niet een uiteindelijk doel wat je ‘moet’ behalen. Je onderzoekt met jouw coach jouw talenten en verbindt hier stappen aan die je gaat zetten in de richting van school, stage of werk. Deze periode duurt maximaal 3 maanden. Aan het einde van de 3 maanden stel je jezelf een doel hoe je verder gaat na het trainingshuis met jouw schoolloopbaan. Ga je weer fulltime terug naar school? Ga je switchen van opleidingsrichting of niveau? Ga je kiezen voor een BBL in plaats van een BOL opleiding? Ga je fulltime werken? etc. En je gaat ook met jouw coach beslissen of je nog meer nodig hebt zoals behandeling voor jouw klachten, gezinsondersteuning thuis, een begeleid-wonen plek, schuldhulpverlening, diagnostiek etc.

Meer informatie over onze werkwijze vindt u hier.

Varviksingel 210
7512 ET Enschede

J.J. van Deinselaan 36A
7541 PE Enschede