Onze praktijk

ZMT heeft een specialistisch team dat bestaat uit onze kinder- en jeugdpsycholoog, orthopedagoog generalist, orthopedagoog in opleiding tot generalist, orthopedagoog basis, psychodiagnostisch werker, gezinsbehandelaar, jeugdzorgwerker, psychomotorisch therapeut en administratief cliëntondersteuner.

Monique Kock-Vaanhold
Directeur-eigenaar, Psychodiagnosticus, gezinsbehandelaar

Naast eigenaar van onze mooie praktijk ben ik binnen ZMT werkzaam als psychodiagnost en ben ik betrokken als gezinsbehandelaar. Ik heb mezelf o.a gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Daarnaast werk ik veel met kinderen/jongeren binnen het autistisch spectrum, ADHD en leer en gedragsproblemen.  Sinds 2006 ben ik werkzaam met kinderen, jongeren en gezinnen die bijzondere aandacht nodig hebben. Als klein meisje droomde ik al om later met kinderen en jongeren te mogen werken. Ik heb de stap gezet om mijn droom waar te maken en heb ter aanvulling op mijn Hbo opleiding tot psychodiagnosticus, de post-Hbo opleiding tot kinder- en jeugdcoach aan het Atma instituut te Amersfoort gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid als Floorplaybegeleider, NIKA screening en ouderbegeleider en cognitief gedragstherapeutisch werker binnen de RINO groep.

 06 – 82 36 78 00
 m.kock@zmtwente.nl

Michelle Missant
Kinder-en jeugdpsycholoog/regiebehandelaar
Als regiebehandelaar ben ik achter de schermen betrokken en ondersteun in mijn uitvoerende collega’s door mee te denken over en te adviseren in de diagnostiek en/of behandeltrajecten van hun cliënten. Daarnaast bied ik ook zelf behandeling aan cliënten met uiteenlopende vragen en klachten. Denk aan angst- en stemmingsproblemen, enkelvoudig trauma, ADHD, autisme, gedragsproblemen en hechtingsproblematiek. Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut en NIKA practitioner. Daarnaast heb ik de basiscursus EMDR afgerond. Ik heb veel plezier in mijn werk en zal mijn best doen om jou (en jouw ouders) zo goed mogelijk te helpen. Samen kunnen we uitzoeken hoe een probleem is ontstaan en wat er nodig is om je weer beter te voelen.

 06 – 21951541
 m.missant@zmtwente.nl

Leonie Stokkentre-Mensink
Orthopedagoog generalist/Behandelaar EMDR

Binnen ZMT ben ik betrokken bij traumabehandeltrajecten. Als er sprake is van meervoudig trauma, dan pak ik een behandeltraject op. Naast mijn werkzaamheden voor ZMT werk ik als zelfstandig orthopedagoog generalist bij verschillende organisaties waar ik mij bezig houd met diagnostiek, advies, behandeling en wetenschappelijk onderzoek.

 053 - 230 54 06
 l.stokkentre@zmtwente.nl

Mayke Ros
Psychomotorisch therapeut

Binnen ZMT ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut. De psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte behandelvorm voor mensen met psychische, emotionele en/of psychosociale klachten. Samen met jou gaan wij bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen doen om de klachten die jij ervaart te verminderen of te verhelpen. Door middel van sport en spel oefeningen probeer ik jou meer inzicht te geven in eigen denken, voelen en handelen. Ook kan er geëxperimenteerd worden met ander/nieuw gedrag of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Binnen de PMT zijn er verschillende thema’s die centraal staan: samenwerken, vertrouwen in jezelf en in de ander, aangeven van grenzen, herkennen en omgaan met lichaamsspanningen en omgaan met emoties.

Ik kan niet wachten om samen met jou (en misschien wel je ouders) de zaal in te gaan om samen te oefenen!

 06-15835936
 m.ros@zmtwente.nl

Martine Withag
Gezinsbehandelaar

Binnen ZMT ben ik werkzaam als gezinsbehandelaar. Ik vind het belangrijk om naast het kind/ de jongere, het gezinssysteem om het kind /de jongere mee te nemen om dan in gezamenlijkheid te onderzoeken wat werkt. In de afgelopen jaren heb ik op diverse gebieden gewerkt binnen de jeugdhulpverlening, waarvan de laatste jaren in de omgangsbegeleiding tussen ouder en kind en in de ondersteuning van ouders en kinderen in een echtscheidingssituatie. Naast het ondersteunen van gezinnen, ouders en kinderen/jongere begeleid ik binnen ZMT ook kinderen/jongeren door middel van bewegen, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Hierdoor leren weer te ontspannen, signalen van het lichaam weer te voelen om zo meer in balans te komen. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar hoe wij een positieve bijdrage kunnen leveren aan het kind/ de jongere en gezinssysteem. Ik denk hierbij graag buiten de gebaande paden. Het mooie van ZMT is dat we een kleine praktijk zijn, hierdoor zijn we laagdrempelig en kunnen wij snel schakelen mocht dit nodig zijn.

 06-23681650
 m.withag@zmtwente.nl

Marije de Jong
orthopedagoog i.o

Als orthopedagoog i.o. ben ik binnen ZMT betrokken bij verschillende taken. Ik heb een uitvoerende rol in de diagnostiektrajecten, wat betekent dat we door middel van onderzoek kijken waar de klachten precies vandaan komen. Hierin nemen we verschillende gebieden mee, zoals ontwikkelingsproblematiek (bv. AD(H)D, Autisme Spectrum), trauma, schoolse vaardigheden en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast kan je me in de behandelsetting tegenkomen, waarin ik psycho educatie geef of we samen aan de slag gaan aan de hand van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. Verder ben ik te vinden bij het trainingshuis van ZMT, waar we werken aan het ontwikkelen van vaardigheden die je kunnen helpen om je zelfstandigheid en vertrouwen te vergroten en weer beter aan de slag te kunnen met taken op school. Ik ga graag samen aan de slag om een passende oplossing te vinden die jou weer het beste vooruit kan helpen!

 06-25537939
 m.dejong@zmtwente.nl

Annika Bevers-Buursink
Administratief cliëntondersteuner

Als administratief medewerker werk ik binnen ZMT achter de schermen om alle processen zo vloeiend en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ik zorg ervoor dat het team zich zo min mogelijk bezig hoeft te houden met administratieve zaken. Binnenkort ga ik een opleiding volgen, zodat ik me in dit gebied verder kan ontplooien, en wellicht mijn taken hier verder uit kan breiden.

 053 - 230 54 06
 administratie@zmtwente.nl

Varviksingel 210
7512 ET Enschede

J.J. van Deinselaan 36A
7541 PE Enschede