Tarieven en vergoeding

Vergoede jeugdzorg

ZMT biedt vergoede jeugdzorg voor diagnostiek, behandeling en gezinsondersteuning. Binnen de jeugdzorg valt de leeftijd 0 tot 18 jaar. U kunt op 3 manieren voor vergoede jeugdzorg in aanmerking komen:

1. Door middel van een zorgtoewijzing naar ZMT via de wijkcoach/gemeenteconsulent van uw gemeente.
2. Door middel van een verwijzing van een (huis)arts.
3. Door middel van een gecertificeerde instelling jeugdbescherming.

Vergoede zorg Wet Maatschappelijke Ondersteuning

ZMT biedt vergoede zorg vanuit de WMO voor ondersteuning bij zelfstandig leven.

Vergoeding vanuit de gemeente
ZMT heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Overdinkel en Oldenzaal. U heeft vanuit uw gemeente recht op volledige vergoeding vanuit de jeugdwet. De kosten worden rechtstreeks bij de gemeente gedeclareerd. U hoeft voor jeugdzorg geen eigen bijdrage te betalen. Een traject kan gestart worden als de beschikking vanuit de gemeente afgegeven is. Is er nog geen beschikking afgegeven? Neem dan contact op met de betreffende gemeente.

Verwijzing van de huisarts
Voor een zorgverwijzing kunt u onder andere terecht bij uw eigen huisarts. De huisarts kan ons rechtstreeks een verwijzing doorsturen via Zorgdomein. Wij zullen aan de hand van de verwijzing contact met u opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Verwijzing door een gecertificeerde instelling
Een gecertificeerde instelling kan rechtstreeks een verwijzing doorsturen via Zorgdomein. Wij zullen aan de hand van de verwijzing contact met u opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Tarieven niet vergoede zorg
Onze diensten kunnen ook particulier betaald worden. Zie hieronder de tarieven:

  • Behandeling: € 95,- per uur
  • Begeleiding/coaching: € 80,- per uur
  • Training op aanvraag

Wij geven altijd de mogelijkheid om eerst een kennismaking te plannen. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd wat wij doen, hoe wij werken en wat er voor nodig is om ondersteuning te ontvangen vanuit ZMT. Aan de hand van het kennismakingsgesprek kunt u beslissen of u ondersteuning wilt ontvangen vanuit ZMT. Mochten we besluiten niet met elkaar verder te gaan, dan is het kennismakingsgesprek gratis.

Varviksingel 210
7512 ET Enschede

J.J. van Deinselaan 36A
7541 PE Enschede