Verwijzers

Informatie voor verwijzers
ZMT heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser en Oldenzaal. Cliënten woonachtig in bovengenoemde gemeenten die u verwijst ontvangen een volledige vergoeding.

Diagnostiek kunt u indiceren onder productcode DIAGJ. U kunt behandeling, afhankelijk van de hulpvraag, indiceren onder code O4 A, B of C. Bij specialistische ondersteuning waarbij het gaat om nieuw aan te leren vaardigheden is het tevens afhankelijk van de hulpvraag onder welke ondersteuningsbehoefte wordt geïndiceerd O3 A, B of C. Wanneer het van belang is dat de orthopedagoog betrokken is bij het traject of het traject zelf uitvoert, valt de beschikking onder de code O3 B of C. Wordt de praktische gezinsondersteuning uitgevoerd door een HBO professional, dan valt de code onder O2 A, B of C afhankelijk van de hulpvraag.  

Tijdens aanmelding wordt een inschatting gemaakt van de passende ondersteuningsbehoefte en het aantal minuten. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Professionals
Als professionals zijn wij ook in te zetten door collega instellingen voor de volgende werkzaamheden:

✓ Het verrichten van diagnostiek bij kinderen, jongeren en hun ouders. Hierbij kan gedacht worden aan psychologisch onderzoek en neuropsychologisch onderzoek. 
✓ Het verrichten van observaties in de klas en het geven van handelingsgericht advies aan leerkrachten. 
✓ Het behandelen van kinderen en jongeren door middel van therapieën en therapeutische deeltechnieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. 
✓ Het pedagogisch ondersteunen en begeleiden van ouders van kinderen en jongeren met psychiatrische stoornissen.  
✓ Ambulant begeleiden van kinderen en jongeren. 

U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 053-2305406 of 06-82367800 of te mailen naar info@zorgmaatschaptwente.nl.