top of page

Vergoede zorg

Vergoede jeugdzorg

ZMTwente biedt vergoede jeugdzorg voor diagnostiek, behandeling, individuele ondersteuning, gezinsondersteuning en groepsgebondenondersteuning aan kind, jongere en gezin. Binnen de jeugdzorg valt de leeftijd 0 tot 18 jaar. U kunt op 3 manieren voor vergoede jeugdzorg in aanmerking komen:

1. Door middel van een zorgtoewijzing naar ZMTwente via de wijkcoach/gemeenteconsulent van uw gemeente.
2. Door middel van een verwijzing van een (huis)arts.
3. Door middel van een gecertificeerde instelling jeugdbescherming.

Vergoeding vanuit de gemeente
ZMTwente heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Overdinkel en Oldenzaal. U heeft vanuit uw gemeente recht op volledige vergoeding vanuit de jeugdwet. De kosten worden rechtstreeks bij de gemeente gedeclareerd. U hoeft voor jeugdzorg geen eigen bijdrage te betalen. Een traject kan gestart worden als de beschikking vanuit de gemeente afgegeven is. Is er nog geen beschikking afgegeven? Neem dan contact op met de betreffende gemeente.

Verwijzing van de huisarts
Voor een zorgverwijzing kunt u onder andere terecht bij uw eigen huisarts. De huisarts kan ons rechtstreeks een verwijzing doorsturen via Zorgdomein. Wij zullen aan de hand van de verwijzing contact met u opnemen voor het inplannen van een intakegesprek.

Verwijzing door een gecertificeerde instelling
Een gecertificeerde instelling kan rechtstreeks een verwijzing doorsturen via Zorgdomein. Wij zullen aan de hand van de verwijzing contact met u opnemen voor het inplannen van een intakegesprek.

Wij geven altijd de mogelijkheid om eerst telefonisch kennis te maken. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd wat wij doen, hoe wij werken en wat er voor nodig is om ondersteuning te ontvangen vanuit ZMTwente. Aan de hand van het kennismakingsgesprek kunt u beslissen of u ondersteuning wilt ontvangen. Mochten we besluiten niet met elkaar verder te gaan, dan is het kennismakingsgesprek is vrijblijvend.

Varviksingel 210 - Enschede

J.J. van Deinselaan 36A - Enschede

053 - 230 54 06

bottom of page